Kalendář

Farní dopoledne - Přijďte ochutnat kaši
neděle, 24. listopad 2019, 09:30 - 12:00

MM ZambiaZveme vás na farní dopoledne v neděli 24. listopadu po mši svaté -  bude možné ochutnat přesně tu kaši, kterou Mary's Meals dává dětem v Malawi a poslechnout si více o podivuhodném tomto projektu.

„Chtěl bych mít co jíst, a taky bych jednou rád chodil do školy.“

Slova afrického chlapce, která se stala impulsem pro vznik organizace Mary's Meals.

Bylo to v roce 2002 během hladomoru v Malawi. Magnus MacFarlane-Barrow, který v té době v Malawi pomáhal, si uvědomil, že je to právě nedostatek jídla, který brání dětem v přístupu ke vzdělání. A tak vznikla myšlenka dávat dětem jídlo v místě, kde se vzdělávají. Na konci roku 2002 to bylo 200 dětí, dnes jich je přes milión a půl v osmnácti zemích světa. Každý den - v době kdy funguje škola - dostávají jedno teplé jídlo. 

Toto neuvěřitelné dílo je založeno na obětavé práci dobrovolníků a na příspěvcích lidí z celého světa.
Mise této organizace je velmi jednoduchá. Pomoct dětem, aby měly alespoň jedno teplé jídlo denně. Vždy je to ale spojeno se vzděláním - jídlo dostávají přímo ve školách. Jen tak se tyto děti mohou o sebe v budoucnu dobře postarat a uniknout chudobě.
Náklady na jídlo pro jedno dítě na celý školní rok představují pouhých 421 Kč. A to především díky dobrovolníkům jak v dárcovských zemích, tak i tam, kde Mary's Meals pomáhá.

Více informací najdete také na webu: www.marysmeals.cz