Libocké společenství mladých
úterý, 09. leden 2018, 19:30 - 21:00

SpolcoMarek2Scházíme se každé úterý od 19:30 hodin ve farním centru Malejov.

Naše skupina se zformovala před bezmála patnácti lety jako malé dětské společenství. Od té doby jsme prošli mnoha změnami a přirozeným vývojem, až z nás vykrystalizovalo modlitební společenství. Skupina je v současnosti tvořena staršími vysokoškoláky a čerstvě pracujícími mladými lidmi (manželi i jednotlivci, s dětmi i bez dětí) ve věku do třiceti let. I přes rozdílné životní pozice nás spojuje radost ze společné modlitby a potřeba se scházet a diskutovat nad Božím světem.

Program pravidelných setkání je posledních několik let zaměřen primárně na společnou modlitbu v duchu lectio divina. Snažíme se o důkladné čtení Písma diskusí nad ním. Tiché rozjímaní nad texty propojujeme s modlitbou chval, díků a proseb.

Mimo pravidelná setkání jednou za měsíc uskutečňujeme alternativnější program. Nejčastěji vyrážíme za kulturou nebo prostě na pivo, o také diskutujeme na různá témata spojená s duchovní tematikou. Jednou ročně vyrážíme na víkendovou duchovní obnovu mimo Prahu pod patronací bratrů karmelitánů.

Jsme společenstvím otevřeným všem mladým lidem, kteří chtějí zažívat společnou modlitbu a jednotu při hledání Krista v našich životech.

Kontakt:

Marek Wollner, mobil: 724 950 978, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Honza Skalický, mobil: 723 699 100, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mixvysokoskolaci